Prinses Christinalaan 8

7958 SK , Koekange

info@johanfrisoschool.nl

Prins Johan Frisoschool Koekange.

In het rustieke Koekange, tussen Meppel en Hoogeveen staat de Prins Johan Frisoschool. Een christelijke basisschool die midden in de gemeenschap staat.

64 kinderen krijgen daar dagelijks les in 4 gecombineerde groepen. Hierdoor hebben we kleine groepen met maximaal 20 leerlingen.

We maken gebruik van het leerstofjaarklassensysteem, met veel aandacht voor meer- en hoogbegaafde kinderen en kinderen met een andere hulpvraag. Onze moderne methodes zijn up to date en worden aangepast aan het niveau van de kinderen. Het ICT onderwijs, met veel gebruik van i-pads en computers, volgt de ontwikkeling van de kinderen op de voet. Zorg op maat is dan ook één van onze doelstellingen.

Zie voor uitgebreide informatie de kalender en de schoolgids bij het onderdeel "Nieuws".

DE PRINS JOHAN FRISOSCHOOL GAAT DIGITAAL: alle kinderen hun eigen device.

Gezonde school:
De prins Johan Frisoschool heeft in februari 2017 met het label "sport en bewegen" het vignet voor de Gezonde school behaald. Vervolgens zijn we verder gegaan met het onderdeel "voeding". Dit gaan we afsluiten in het schooljaar 2018 - 2019. We doen dit door driemaal per week fruit te eten, beleid te maken op gezonde traktaties en door smaaklessen.

Speerpunten

Binnen het leerstofaanbod hebben wij een aantal speerpunten die kenmerkend zijn voor het onderwijs aan de Johan Frisoschool:

* Engelstalig onderwijs voor kinderen van groep 1 t/m 8

* Extra aandacht voor meer- en hoogbegaafde leerlingen met behulp van "Levelwerk".

* Kleine groepen met veel aandacht voor zorg op maat, zodat het onderwijs "passend" wordt, volgens de principes van de BAS school (Bouwen aan Adaptieve School). Sleutelwoorden; Opbrengst Gericht Werken.

* Sociaal- emotionele vorming in een gecertificeerde "Kanjerschool".

* Uitwerken van de vaardigheden van de 21e eeuw; o.a. zelfsturing, ICT, samenwerken en creativiteit.

* Computervaardigheid als middel om gestelde doelen te behalen

Schoolwise

De schoolWise-portal is de website van de schoolmediatheek, waar leerlingen kunnen zoeken naar fijne leesboeken of naar informatie (digitaal en fysiek) over een bepaald thema. Daarnaast kunnen ze o.m. materiaal reserveren, een verlanglijst bijhouden en een Leeslog bijhouden.

Schoolwise

10 Minutengesprekken